Dolgu Nedir Ve Kimlere Uygulanır?

Ansayfa Dolgu Nedir Ve Kimlere Uygulanır?

Dolgu Nedir Ve Kimlere Uygulanır?

Bir protein çeşididir ve “Clostridium doldu” isimli bakteriden üretilmektedir. Daha önce nöroloji ve göz alanlarında kullanılan dolgu son seneler içerisinde kozmetik alanına da giriş yapmıştır. Hiçbir ameliyat işlemi gerektirmediği için genç kalmak isteyen beyler ve bayanlar bu yöntemi uygulamaktadır.

Dolgu Daha Çok Nerelerde Kullanılır?

Burun ve dudak kenarlarında uzayarak giden, Nazolabial çizgiler,
Dudak kenarından başlayarak, aşağıya doğru inen çizgiler,
Dudak üzerinde yer alan çizgiler,
Derinleşmiş sivilce ve yara izleri,
Dudaklarınızı daha dolgun hale getirmek,
Gözaltında yer alan çökmeleri gidermek,
Çene hatlarınızı daha net hale getirebilmek,
Elmacık kemiklerinizin ve yanaklarınızın daha belirgin olmasını sağlamak,
Yüzünüzde yaşla birlikte kaybolan hacmi geri kazandırabilmek gibi alanlarda kullanılmaktadır. 

Dolgu İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Dolgu işlemi herkese uygulanabilecek bir prosedürdür. Sadece kas sorunu ve hamile olan kişilere uygulanması yasaktır. Güvenilir bir yöntem olmasına rağmen tedavi işlemi sonrasında küçük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Prosedür sonrası daha çok baş ağrısı ve kızarıklık gibi problemler görülmektedir.

Uygulama yapılan bölge o gün mutlaka korunmalıdır. Bu konuda uzman kişiler Dolgu sonrasında spora ve saunaya gidilmesinin yasak olduğunun söylemektedir. Uyuduğunuz zamanda yüz üstü yatmamalı ve uyku pozisyonunuza dikkat etmelisiniz. Üç gün içerisinde havuz ve denize girilmemelidir.

Dolgu yaptıracaksanız güvenli yerde yaptırmanız önerilmektedir. İzmir Dolgu bu alanda ilk sıralarda geldiği için bölge üzerinden uzman kişilere ulaşmanız mümkündür. Eğer doğru kişi ile anlaşma yapmazsanız sonrasında göz kapağında sarkma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yüz bölgesinde mimiklerimizin oluşumunu yardım eden kasların kasılmasına karşı kullanılan en etkili tedavi yöntemi dolgu olarak bilinmektedir. Kas kasılması tarzında hareket bozukluklarının tedavisi için dolgu birebir yöntemdir.

Dolgu Tekrar Uygulanmalı mıdır?

Bazı kişilerinin sandığının aksine dolgu işlemi oldukça kısa süre içerisinde gerçekleşmektedir. Dolgu uygulaması tahminin olarak 15 dakika bir süre içerisinde yapılmaktadır. Uygulamadan hemen sonra üç gün boyunca aynaya baktığınız zaman keskin bir fark olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Birkaç hafta geçtikten sonra etkisini tam olarak görebilirsiniz.

Dolgu sadece bir kez uygulanan işlem değildir. Uygulamanın etkisi bir süre zaman geçtikten sonra azalmaya başlar. Yapılan işlemin etkisi tahmini olarak 6-8 ay içerisinde geçmektedir. Yani bir süre sonra yeniden aynı işlemlerini yaptırmanız gereklidir.